Kokos-torta Toma Kruza već godinama uživa status jedne od najomiljenijih poslastica u Holivudu, a njen ukus i izgled očaravaju brojne poznate ličnosti. Tom Henks, jedan od najcenjenijih glumaca, nedavno je istakao koliko je ova torta dobra, izjavivši da bi mogla da bude njegov poslednji obrok na zemlji. Ova izjava doprinela je njenoj ogromnoj popularnosti, te se torta rasprodala u rekordnom roku nakon što je Henks podelio svoje oduševljenje.
Naime, običaj Toma Kruza, koji je već postao ritual, jeste da svake godine na dan Božića svim prijateljima i saradnicima, uključujući i snimatelje i kompletnu ekipu, šalje uvek istu tortu.
- Bukvalno svake godine Tom Kruz šalje stotinama ljudi uoči Božića uvek isti dar. Uvek je isti poklon u pitanju, ali je ukus neverovatan. U pitanju je torta od bele čokolade i kokosa. Moj muž je bio pisac nekih emisija u kasnovečernjem šou-programu tokom 10 godina, u kom je Tom učestvovao, i mnogo su sarađivali, tako da se on našao na listi privilegovanih za poklon. Torta uvek dolazi u istoj kutiji, ukrašena nekim od božićnih simbola, uvek je istog oblika i ukusa, koji je zaista odličan - objasnila je supruga jednog od ljudi s kojima je Kruz sarađivao, a koji i dalje za Božić dobijaju ovu poslasticu.
Torta na prodaju i u pekari
Originalnu verziju torte priprema pekara "Doan’s Bakery" iz kalifornijskog Vudlend Hilsa, koja se prodaje po ceni od neverovatnih 130 dolara preko platforme Goldbelly. Međutim, dobra vest je da ovu raskošnu tortu možete pripremiti kod kuće za 10 puta manju cenu, oko 15 evra.

HBO / Planet / Profimedia
Ovaj pristupačan recept omogućava svima da uživaju u luksuznom ukusu bez velikih troškova.
Kako pripremiti kokos-tortu
Recept je iznenađujuće jednostavan.
Za testo:
- 250 g maslaca
- 200 g šećera
- 3 jaja
- kašičica ekstrakta vanile
- kašičica ekstrakta kokosa
- 200 g brašna
- kašičica praška za pecivo
- 100 g kokosovih pahuljica
- 100 g bele čokolade (sitno isečene)
Za glazuru:
- 200 g krem-sira
- 100 g šećera u prahu
- 1 kašičica ekstrakta vanile
- 50 g prženog kokosa
Osnovu čini sočan biskvit s kokosom i belom čokoladom, dok tortu krasi kremasta glazura od krem-sira, koja je zatim posuta prženim kokosom. Priprema počinje tako što se rerna zagreje na 170°C, a kalup za kuglof podmaže. Nakon što se maslac i šećer umute do penaste teksture, dodaju se jaja i aromatični ekstrakt.
Umešavanje brašna, praška za pecivo, kokosa i bele čokolade dovodi do savršene smese koja se peče oko 45 minuta. Kada se torta ohladi, glazura od krem-sira se premaže i završi prženim kokosom, što čini svaki zalogaj pravim uživanjem.
Ova torta predstavlja savršen spoj jednostavnosti i raskoši, pružajući svakome priliku da uživa u holivudskoj poslastici u svom domu.
Komentari (0)