Krompir-salata je klasik koji nikada ne izlazi iz mode, ali tajna njene savršenosti krije se u jednom magičnom sastojku - kvalitetnom maslinovom ulju! Dok mnogi misle da je sve u majonezu ili začinima, upravo ovo ulje daje salati bogat, svilenkast ukus i povezuje sve sastojke u savršenu harmoniju.
Sastojci:
(za 4 osobe)
- kg mladog krompira
- 2 kuvana jajeta
- manji crni luk
- 4-5 kiselih krastavčića
- 3 kašike svežeg peršuna
- 4-5 kašika maslinovog ulja (tajni sastojak!)
- kašičica senfa
- kašika sirćeta
- so i biber po ukusu
Priprema:
Pravljenje počinje izborom srednje velikog krompira, kuvanog sa korom da bi zadržao čvrstinu i prirodan ukus. Nakon kuvanja, krompir se ljušti dok je još topao i seče na kolutove ili kockice. Dodajte sitno seckani crni luk, kiseli krastavčić i svež peršun. Zatim sve nežno prelijte maslinovim uljem, dodajte kap senfa i sirćeta, i dobićete kremastu, aromatičnu salatu koja osvaja na prvi zalogaj.
Krompir-salata sa ovim "tajnim sastojkom" idealan je dodatak roštilju, pečenoj piletini, ćuretini ili ribljim jelima. Kratko hlađenje u frižideru omogućava da se ukusi prožmu, a tekstura ostane sveža i savršena. Bilo da je servirate na porodičnom ručku, prazničnoj trpezi ili pikniku, ova krompir-salata donosi jednostavan, ali nezaboravan užitak koji svi vole.
Komentari (0)