Riblja pašteta je savršena za dane posta ili kao lagani zalogaj. Možete je pripremiti od kuvane ribe, prženih ili konzerviranih sardina, ali i od tunjevine. Da bi pašteta bila savršeno izbalansirana, često se dodaje malo limuna za svežu kiselost, senf ili crni luk za pikantnu notu, dok margarin ili puter (za bogatiju, masniju verziju) daje kremastu, glatku teksturu.
Ako želite dodatno obogatiti ukus i teksturu, u paštetu možete dodati sitno seckanu ljutu papričicu, kapare, masline, kisele krastavčiće ili omiljene začine i semenke.

Freepik timolina
U nastavku sledi jednostavan i brz recept koji će vam omogućiti da uživate u ribljoj pašteti.
Sastojci:
- 2 konzerve tunjevine
- 2 kašičice senfa
- 125 g margarina sobne temperature
- sok od limuna
- prepečeni susam, po ukusu
- so, biber, po ukusu
- peršun za dekoraciju, po želji
Priprema:
Dobro ocedite tunjevinu, a margarin umutite dok ne postane penast i lagan. Zatim ih spojite u jednu posudu i dodajte senf, svež sok od limuna i prepečeni susam. Sve dobro začinite solju i biberom po ukusu.
Dobijenu smesu stavite u frižider da se lepo ohladi i povežu ukusi. Pre serviranja, ukrasite je svežim peršunom ili sitno seckanim maslinama. Poslužite uz prepečeni hleb i uživajte u svakom zalogaju. Prijatno!
Komentari (0)