Nema ničeg lepšeg od sveže pečene pogače koja širi miris po kuhinji. Ova starinska pogača vraća u sećanja mirise bakine kuhinje i savršena je za hladna jutra, brze užine ili večeru uz jogurt, sir ili omiljeni namaz. Mekana, mirisna i jednostavna za pripremu, obećava da će postati vaš omiljeni domaći hleb.
Sastojci:
- 500 g brašna
- kašičica soli
- kašičica praška za pecivo
- 200 ml jogurta
- 100-150 ml mlake vode (po potrebi)
- 2-3 kašike ulja (za premazivanje)
Priprema:
U većoj posudi pomešajte brašno, so i prašak za pecivo. Dodajte jogurt i postepeno ulivajte mlaku vodu dok ne dobijete mekano, glatko testo. Oblikujte pogaču, premažite je uljem i po želji lagano zarežite površinu. Pecite u prethodno zagrejanoj rerni na 200°C oko 25-30 minuta, dok pogača ne dobije zlatnu, sočnu koricu. Poslužite toplo i uživajte u svakom zalogaju.
Komentari (0)