Tradicionalni ukusi

Recept za tradicionalnu starinsku POGAČU - toplina doma na hladno jutro

Prizovite miris bakine kuhinje na vašem stolu

Slika Autora
byAna Đelić

01.12.2025 08:01

Recept za tradicionalnu starinsku POGAČU - toplina doma na hladno jutro
Shutterstock/fotostokers

Nema ničeg lepšeg od sveže pečene pogače koja širi miris po kuhinji. Ova starinska pogača vraća u sećanja mirise bakine kuhinje i savršena je za hladna jutra, brze užine ili večeru uz jogurt, sir ili omiljeni namaz. Mekana, mirisna i jednostavna za pripremu, obećava da će postati vaš omiljeni domaći hleb.

Sastojci:

  • 500 g brašna
  • kašičica soli
  • kašičica praška za pecivo
  • 200 ml jogurta
  • 100-150 ml mlake vode (po potrebi)
  • 2-3 kašike ulja (za premazivanje)

Priprema:

U većoj posudi pomešajte brašno, so i prašak za pecivo. Dodajte jogurt i postepeno ulivajte mlaku vodu dok ne dobijete mekano, glatko testo. Oblikujte pogaču, premažite je uljem i po želji lagano zarežite površinu. Pecite u prethodno zagrejanoj rerni na 200°C oko 25-30 minuta, dok pogača ne dobije zlatnu, sočnu koricu. Poslužite toplo i uživajte u svakom zalogaju.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)