Ako želite da prazničnu trpezu obogatite nečim drugačijim od klasičnih belolučenih paprika, ova salata od pečenih paprika sa renom pravi je pogodak. Spoj prirodne slatkoće meda, punog ukusa pečenih paprika i blago ljute, aromatične note rena donosi savršenu ravnotežu ukusa koja se odlično slaže uz pečenja, rolade i druga bogata, svečana jela.
Ova salata ne zahteva mnogo vremena ni komplikovane sastojke, a izgleda i miriše dovoljno posebno da se nađe u centru pažnje svake praznične trpeze.

Petia Miladinova/Shutterstock
Priprema se jednostavno, a najbolje je da kratko odstoji kako bi se ukusi lepo povezali i dali pun, zaokružen rezultat.
Sastojci:
- kg svežih paprika
- 2 kašike rendanog rena (svežeg ili iz teglice)
- 1-2 kašike meda
- 50 ml ulja
- 40 ml sirćeta
- so i biber po ukusu
- seckani sveži peršun
Priprema:
Paprike ispecite u rerni dok ne omekšaju i ne dobiju blago rumenu koricu. Zatim ih sklonite u posudu i poklopite kako bi lakše mogle da se oljušte. Kada se prohlade, očistite ih od kore i semenki i isecite na trake ili komade po želji.
U posebnoj činiji pomešajte ulje, sirće, med i rendani ren, pa začinite solju i biberom. Dobijenim dresingom prelijte paprike, lagano promešajte i ostavite da kratko odstoje kako bi se ukusi proželi. Pred serviranje pospite seckanim svežim peršunom.
Jednostavna, mirisna i efektna, ova salata je mali, ali upečatljiv dodatak koji će upotpuniti svaku svečanu trpezu.
Komentari (0)