Ovo predjelo je savršen spoj kremastog sira, hrskavih badema i svežih začina - jednostavno za pripremu, a impresivno za posluživanje. Idealno je za sve prilike, bilo da pravite užinu za prijatelje ili za svečanu večeru.
U samo nekoliko koraka možete napraviti ukusnu šišarka salatu.
Sastojci:
- 500 g krem sir
- 150 g kiselih krastavčića
- 200 g obarene piletine (ili šunke)
- 50 g majoneza
- 1 čen belog luka (po ukusu)
- so po ukusu
- badem za dekoraciju
Priprema:
U dubljoj činiji pomešajte krem sir sa sitno seckanim belim lukom. Dodajte majonez i sve dobro sjedinite - možete koristiti mikser na niskoj brzini ili jednostavno mešati kašikom dok ne dobijete glatku, ujednačenu smesu.
Zatim sitno iseckajte krastavčiće i dodajte ih u smesu. Ako koristite piletinu ili šunku, prethodno je obarite ili blago propržite, pa isecite na male kockice i takođe umešajte u kremastu smesu. Posolite po ukusu i još jednom sve dobro promešajte kako bi se ukusi sjajno sjedinili.
Kada je smesa spremna, oblikujte je u male kuglice ili valjke - možete se igrati oblikom prema svom ukusu. Svaku kuglicu lagano uvaljajte u sitno seckane bademe, što će salati dati prijatan hrskavi sloj i još lepši izgled. Shutterstock/Farknot Architect

Na kraju, predjelo dekorisite grančicama mirođije ili ruzmarina - ne samo da će izgledati lepo, već će i miris dodatno probuditi apetit.
Možda vas zanima…
Poslužite odmah, uz svež hleb ili krekere, i uživajte u savršenom spoju kremastog sira, hrskavih badema i aromatičnih začina. Prijatno!
Komentari (0)